Akupunktur for problemer med søvn

Over 500 000 nordmenn sliter med søvnproblemer og dårlig søvn, skal vi tro en artikkel skrevet av TV2.no for noen år tilbake. Man har ingen grunn til å tro at færre nordmenn sliter med søvnen i dag – men hvilke løsninger finnes? Alt fra hypnose til homeopati kan være behandlingsformer for deg som har problemer med søvn, men også akupunktur har vist seg å være en nyttig behandlingsform for søvnproblemer.

Det er forskning først og fremst fra USA som kan dokumentere den positive effekten akupunktur har på problemer med søvn. Her har man sammenlignet resultater fra en kontrollgruppe som sover normalt, med en testgruppe for akupunktur. Resultatene viser tydelig at søvnkvaliteten var bedre i gruppen som fikk akupunktur mot søvnproblemer.

Akupunktur mot søvnproblemer

Også mange norske pasienter kan melde om at akupunktur som behandlingsform har vært nyttig når man har slitt med søvn. Dette gjelder uavhengig av hvilke søvnplager man har hatt, det seg være vansker med å sovne, at man våkner opp for tidlig eller at man opplever å våkne mange ganger i løpet av natten. Akupunktur har gitt gode resultater på alle disse søvnplagene.

Utenom selve prosessen med nåler, så vil en akupunktør også lete etter andre faktorer som kan være avgjørende for søvnproblemene. Det kan være blant annet livsstil og kosthold, samt søvnrutiner som rett og slett trenger en forbedring. I kombinasjon med en akupunkturbehandling vil de aller fleste oppleve bedre og dypere søvn i ettertid.